Ha egy kapribogyót közelebbről szemügyre vesszünk látjuk, hogy ez bizony nem más mint egy apró virág bimbó. Ennek az ehető rügynek az íze nagyon karakteres, kellemesen kesernyés kissé fanyar, és szinte mindenhez klappol, vadhoz, halhoz, szárnyashoz. Érdemes felhasználás előtt hidegvízbe áztatni, mert meglehetősen sós, hiszen elsősorban ezzel tartósítják.
Hozzávalók: 2-3 ek. kapribogyó, 1 tk. vaj, 1 tk. dijoni mustár, 1/2 fej vöröshagyma, 1,5 dl 10% tejszín, só, bors
1. A kaprit egy pár órára beáztatjuk, hogy ne legyen annyira sós. A hagymát finomra vágjuk.
2. Egy gyorsforralóban felolvasztjuk a vajat, beledobjuk a hagymát kissé megpároljuk. Végül hozzáadjuk a lecsepegtetett bogyókat, a mustárt és a tejszín. Közepes hőmérsékleten 3-4 percig főzzük. Akkor van kész, ha a hagymakockák megpuhulnak, és ha a szósz állaga kissé besűrűsödik.
3. A hús elkészítésének receptjét pedig itt olvashatod el.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése