2010. április 8., csütörtök

Húsból dzsenga pirított káposztaágyon


A gyorsan elkészíthető ételek híve vagyok, na ez nem jelenti azt, hogy nem szoktam olyan dolgokat sütni amik 2-3 óra alatt vannak készen. Bár azokat is a rusztikus gyors 10 perc alatt összedobálom fajták közé sorolnám, a többit meg majd elvégzi helyettem a sütő. A lényeg, hogy pár perc alatt nem csak egy gyors olasz tésztát lehet összedobni, hanem egy ilyen osztrák beütésű káposztásat is. Persze a dologhoz hozzátartozik, hogy nem minden húsból, lehet 10 perc alatt ételt készíteni. Ez függ a minőségétől, korától és a feldolgozástól (gondolok itt a ledarálásra vagy a felszeletelésre). Ezt most sertés rövidkarajból készítettem, de ahhoz hogy a főzési időt lerövidítsem nem egész szeletekben hanem csíkokra vágva tettem a serpenyőbe. Ami amúgy fotózás és a tálalás szempontjából is szerencsés választás volt, hiszen így dzsengázni is tudtam vele. :)

Hozzávalók: 1 ek. olaj, 30 dkg sertés rövidkaraj (4 szelet), 2 gerezd fokhagyma, 1/2 tk. római kömény, 1/2 tk. koriander, 1/2 tk. pirospaprika, bors, só, a körethez: 30 dkg savanyú káposzta, 1 ek. méz, 1 tk. dijoni mustár.

1. A hússzeleteket felcsíkozom, a fokhagymát lereszelem és a többi fűszerrel együtt a húsra kenem.
2. Egy teflonedénybe kevés olajat forrósítok és beledobom a húscsíkokat, 1-2 percig gyakran kevergetve lepirítom, egy fedő alatt 5 perc alatt puhára párolom, majd fedő nélkül kb. még egy percig, míg a serpenyőben lévő kevés folyadék elpárolog.
3. Közben előkészítem a (kibontom a konzervdobozt) káposztát, a mustárt és a mézet.
4. Az elkészült húst egy tányérra szedem, és ugyanabban a serpenyőben amiben a húst sütöttem, teszem a káposztát. Nagy lángon 1-2 percig pirítom, hozzáadom a mustárt, a mézet és kb. 2 ek. vizet. keverek rajta hármat és tálalok. Ha valakinek kevés a köret adhat mellé sós főtt burgonyát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails