Ausztriából (merkurmarkt) kaptam ajándékba 2 szép (Ja natürlich! bio) avokádót. Végül is csak 50 évvel vagyunk lemaradva... :( Ez az a fajta avokádó amit meg lehet tölteni, ugyanis a héja nagyon kemény, szinte már fás. Mi mást is lehetne belőle készíteni mint guacamolét. (Bár én a fotó kedvéért most nem kevertem bele a paradicsomot :) Amúgy ha avokádót vásárolunk mindig nézzük meg, hogy a tetejéről ne hiányozzon az a kicsi ágacskacsonk amivel a fájához kapcsolódott. Ugyanis ha ez nincs rajta, akkor nem beérik, hanem megrohad!
Hozzávalók: 1 puha érett avokádó, 1 paradicsom, 1 kis fej lilahagyma, só, bors, 1/2 tk. szárított és őrölt -koriander és -rómaikömény, 1 csipet chilipor, 1/2 lime kifacsart leve.
1. Egy kis lábasba vizet forralunk. A paradicsomba egy éles késsel kis X-et vágunk és a forrásban lévő vízbe tesszük pár másodpercre, majd kivesszük és átrakjuk egy hideg vízzel teli edénybe. Ezzel a technikával a paradicsom szinte ledobja a bőrét, ezután könnyedén meg tudjuk nyúzni. Ha ezzel megvagyunk vágjuk ketté, folyóvíz alatt mossuk ki a belőle a magokat és egy szűrőbe téve csepegtessük le. Végül pedig daraboljuk fel egészen apró kockákra a lilahagymával együtt.
2. Az avokádót hosszában kettévágjuk, magját kiszedjük. Meghámozzuk, (vagy kikaparjuk a belsejét egy kanállal) és egy villa segítségével széttrancsírozzuk.
3. Hozzáadjuk a lime-ot, a fűszereket, a paradicsomot, a lilahagymát, és alaposan kikeverjük. Fajitas mellé vagy pirítósra kenve a legfinomabb. Ha nem azonnal fogyasztjuk el és nem szeretnénk, hogy bebarnuljon, akkor egy darabka folpackot citromozzunk meg és fedjük be vele a tetejét, úgy tegyük a hűtőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése