2010. augusztus 5., csütörtök

Minestrone leves


Vagy nevezzük inkább mindent bele levesnek, mivel Olaszországban tartományonként változnak a receptek, ezért ez is egyfajta gyűjtő fogalom, olyan mint a curry. Az én mai minestrone receptem a következő:

Hozzávalók:
100 g gomba, 80 g cukkini, 80 g zöldbab, 250 g hámozott konzerv paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, só, bors, bazsalikom, oregano, rozmaring, zsálya, babérlevél, 2 ek. olaj, parmezán sajt

1. A zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk.
2. Olajat melegítünk egy lábasban.
3. Először a finomra aprított hagymát pirítjuk le, majd hozzáadjuk a többi zöldséget 4-5 perc alatt kissé összeesik a gomba, ezután tegyük bele a paradicsomot és a fűszereket, öntsük fel kevés vízzel és fedő alatt lassú tűzön főzzük készre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails