2010. július 29., csütörtök

Májpástétom szilvalekvárral


Körülbelül 2 éve vettem először csirkemáj híján pulykamájat és az kell, hogy mondjam jó döntés volt. Sokkal könnyebb vele dolgozni, mert nem törik össze, az szerkezete olyan tömör mint a sertésmájé. Az íze pedig valahol a csirke és a kacsamáj között van. Finomra vágott vöröshagyma és fokhagyma társaságában lepirítva a legegyszerűbb elkészíteni. De ha szalonna bőrke, szója és adalékanyagmentes májkrémet szeretnénk belőle készíteni, akkor ebből az alapreceptből kiindulva már csak egy pár lépes választ el minket tőle. Nyakunkon a szilvaszezon, ezért én előétel gyanánt szilvalekvárral tálaltam, de természetesen az, hogy ki mivel párosítja csak fantázia és ízlés kérdése.

Hozzávalók: 20 dkg pulykamáj, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2-3 tk. vaj, só, bors, 1-2 tk. dijoni mustár

1. Pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát, adjuk hozzá a májat, majd süssük készre.
2. Várjuk meg míg szoba hőmérsékletűre hűl, majd adjuk hozzá a mustárt, fűszerezzük és botmixerrel törjük össze. Végül tegyük bele a vajat és keverjük ki alaposan.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails