Hozzávalók (4-6 személyre):
20 dkg tápióka gyöngy, 0,5 l tej,2 ek méz, 1/2 tk fahéj, 1 rúd vanília (helyettesíthető vanília cukorral is) 1 dl víz, 30 dkg eper
1. A tápióka gömböcskéket vízbe áztatom 1 órára. A vaníliát hosszában kettévágom, egy kés hegyével kikaparom belőle a magokat és a tejbe teszem.
2. Ha jól megduzzadtak, akkor elkezdem a vaníliás tejben főzni. A főzés során kevés vizet öntök hozzá. Amikor a fehér golyókból áttetsző, zselés anyag lesz akkor lehúzom a tűzről és beízesítem mézzel és fahéjjal.
3. Az epreket megmosom, kicsumázom és összeturmixolom a 1-2 tk. mézzel. Ha a puding szoba hőmérsékletűre hűlt, akkor poharakba szedem és a tetejére teszem az epres keveréket és beteszem a hűtőbe kb. 1 órára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése