Ropogós hajszálvékony tészta, elképesztően ízletes feltéttel. Nem hiába mondják, hogy a zsírban lévő ízanyagokat egyszerűen nem lehet utánozni... Persze ez nem azt jelenti, hogy állandóan ilyeneket kellene enni, de néha napján megengedheti az ember lánya magának, hogy egy kicsit bűnözzön. Nem beszélve arról, hogy nagyon gyors, és ez is egy olyan tipikus beszélgetés mellé felkínálható étel, amit váratlanul betoppant éhes vendégek elé lehet tenni :)
Hozzávalók (1 tepsihez):
tésztához: 10 ek. fehér sima durumliszt, kb. 1/2 dl víz, 1 tk. só,
feltéthez: 1 paradicsom, 3 vékony szelet bacon, 1/2 fej lilahagyma, 100 g camembert sajt, 1-1,5 dl darabos paradicsom konzerv, 1 gerezd fokhagyma, 1 kk. oregano
1. A darabos paradicsom konzervet egy gyorsforralóba teszem, sózom, belereszelem a 1 gerezd fokhagymát és hozzáadom az oregano, majd 2-3 percig forralom. Ha a szószt savanykásnak éreznénk azt egy csipet cukor tudjuk ellensúlyozni.
2. A lisztből, sóból és vízből 8-10 perc alatt gyúrjunk rugalmas tésztát és egy darab sütő papíron nyújtsuk ki kb. 3-4 mm vastagságúra, és kenjük meg a kissé kihűlt paradicsom szósszal.
3. A feltéthez a bacont vékonyan csíkoztuk fel, a lilahagymát és a paradicsomot hajszálvékonyra szeleteljük fel és szépen egyenletesen tegyük a tésztára. Legvégül a camembert is vágjuk vékony szeletekre és azt is tegyük a tészta tetejére. 220 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt süssük készre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése