Egy jó tésztaétel, akkor a legfinomabb, ha nincsen túlbonyolítva. A linguine (lapos vékonymetélt) 9-10 perc alatt megfő, ami azt jelenti, hogy a főzési idő alatt a hozzávaló szószt is össze lehet dobni. Az egyik ilyen szósz a fokhagymás paradicsomos chilis. Ami azért is jó, mert a legtöbb spájzban megtalálhatók a hozzávaló alapanyagok. Villámgyorsan készen van és egy jó bor társaságában akár egy hirtelen összegyűlt vendégsereg előtt is megállja a helyét. Sütőbe téve a tészta sajtos teteje és oldala finom ropogósra sül, tálalásig pedig a sütőben melegen tudjuk tartani.
Hozzávalók 2 főre: 300 g tészta, 80 g (jó minőségű) sonka, 4 gerezd fokhagyma, 250 g darabolt paradicsom konzerv, csipet szárított chili, só, bors, 1 ek. olivaolaj
1. A tésztát a dobozon leírt módon lobogó sós vízbe téve megfőzzük.
2. Közben felkockázzuk a fokhagymát és a sonkát majd egy serpenyőben olivaolajon megpirítjuk.
3. Fűszerezzük, hozzáadjuk a paradicsomot, 1-2 percig nagy lángon forraljuk, hogy szósz állagúra sűrűsödjön.
4. Végül az egészet összekeverjük a leszűrt tésztával, beletesszük egy tűzálló edénybe, bőségesen megszórjuk parmezánnal, és 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése