2010. április 28., szerda

Kínai kel csirkemellel


Ha valaki unja a saláta ízét próbálja ki a kínai kelt! Olcsó és a hűtőben tárolva sokáig eláll, nem esik össze 2 nap alatt mint a saláták többsége. Most hogy nyakunkon a nyár azt is érdemes megemlíteni, hogy 100g mindössze 16 kcal-t tartalmaz. Szerintem a kínai kel átmenetet képez a cikória és a kelkáposzta között. Egészen pontosan felül kelkáposzta alul cikória. Íze gyengébb, kevésbé karakteres, textúrája pedig zsengébb a kelkáposztánál. A levél felső része hasonlóképpen fodros, viszont a töve felé haladva sima felületű, lédús, húsos, érdekes kissé szivacsos szerkezetű. Ebből kiindulva nyersen, sütve, főzve vagy párolva is el lehet készíteni. Ez a recept, a hagyományos rakott kelkáposzta diétás, gyors wokban készült változata.


Hozzávalók: 200 g csirkemell, 300g kínai kel, 1 kk. köménymag, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, 2 ek. olaj, 1 tk. pirospaprika, 3 ek. tejföl

1. A csirkemellett és a kínai kelt, megmossuk, lecsepegtetjük és felcsíkozzuk. A fokhagymát lereszeljük a vöröshagymát apró kockára vágjuk.
2. Egy wokban olajat hevítünk, a vöröshagymát és a csirkét nagy lángon 3 perc alatt megpirítjuk, ízesítjük a fokhagymával, köménymaggal, pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk. Végül hozzáadjuk a felszeletelt káposztát és 1-2 perc alatt együtt pirítjuk a hússal.
3. Egy mély tányérba tesszük és forrón nagykanállal megesszük. Én tejfölt szoktam a tetejére tenni, de anélkül is nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails