Hozzávalók: 1 piros kaliforniai paprika , 2 ek. fetasajt, 1 ek. apróra vágott lila hagyma, 1 ek. fekete olajbogyó
1. A paprikákat megmossuk, és a 250 fokra előmelegített sütő grillfokozatán, megsütjük kb. 20-30 perc alatt. Közben azért forgassuk meg párszor őket, hogy minden oldaluk egy kicsit megpiruljon. Ha összeestek paprikák, vegyük ki a sütőből és takarjuk le az edényt (ha van a saját fedelével, ha nincs, akkor egy alufóliával), és várjuk meg míg kihűl (így a paprika bőrét könnyedén le tudjuk majd húzni).
2. Míg a paprikák izzadnak, addig az finomra vágott lila hagymát, és a felkarikázott olajbogyót belekeverjük a feta sajtba.
3. A kihűlt paprikát óvatosan megnyúzzuk, a húsát (méretétől függően) hosszában 4-3 egyenlő darabra vágjuk, majd az előzőleg kikevert masszával betöltjük.
Feta Tipp: A boltokban többféle sós lében érlelt feta sajt kapható. Salátához a keményebb állagú karakteres ízű kecsketejből készült feta a legideálisabb. Ehhez a recepthez viszont válasszuk tehén tejbőlkészült, félzsíros lágy sajtot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése