2010. április 27., kedd

Paprikakrémleves


Sült paprika készítése:
A paprikákat megmossuk, és a 250 fokra előmelegített sütő grillfokozatán, fedő nélkül megsütjük kb. 20-30 perc alatt. Közben azért forgassuk meg párszor őket, hogy minden oldaluk egy kicsit megpiruljon. Ha összeestek paprikák, vegyük ki a sütőből és takarjuk le az edényt (ha van a saját fedelével, ha nincs, akkor egy alufóliával), és várjuk meg míg kihűl (így a paprika bőrét könnyedén le tudjuk majd húzni).


Hozzávalók: 2 nagy piros kaliforniai paprika, 2 dl húsalaplé, 1 kk. reszelt gyömbér, 2 tk. méz, 2tk. limelé, újhagyma zöld szára, só, pirított szezámmag.

1. A szezámmagot szórjuk egy száraz serpenyőben. Folyamatosan kavargassuk és ha aranysárga pirult, akkor öntsük át egy hideg edénybe. (Ha csak simán lehúznánk a tűzről, akkor a még forró serpenyőben tovább pirúlnak a magok, és félő hogy megégnek.)
2. A (meghámozott, magtalanított, kicsumázott) sült paprikákat és a reszelt gyömbért alaposan
összeturmixoljuk. (Ha valamilyen oknál fogva nem sikerülne teljesen krémesre turmixolni, akkor érdemes egy szűrőn átpasszírozni.) Hígítsuk fel a sűrű pépet a húslével, sózzuk, ízesítsük mézzel és lime lével. Végül szorjuk meg ízlés szerint a pirított szezámmaggal és újhagymával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails