2010. április 27., kedd

Paprikasaláta csirkemellel



Hozzávalók: 250g cs.mell, 1 kaliforniai paprika, 1 kk. csili, 1 nagy gerezd fokhagyma, 1 ek. reszelt gyömbér, 1 lime reszelt héja és leve, 1 szál újhagyma, 1 tk. méz, 1 ek.világos szójaszósz, 2 ek. oliva olaj, só, szezámmag.

1. A paprika csumáját körbevágjuk és kiszedjük. Kirázzuk belőle a magokat, amit nem sikerül kiütögetni belőle azt folyóvíz alatt kimossuk, majd az újhagymával együtt vékonyan felszeleteljük és egy tálba tesszük.
2. Az öntelthez összekeverjük az 1 ek. olivaolajat, 1 ek. szójaszósszal, 1 tk. limelével, 1 kk. mézzel, 1 kk. reszelt fokhagymával és 1 kk. reszelt gyömbérrel, majd ráöntjük a zöldségekre és amíg a húst elkészítjük állni hagyjuk, hogy az ízek egy kissé összeérjenek.
3. A fokhagymát és a gyömbért megtisztítjuk, lereszeljük, majd 1 ek. olivaolajon lepirítjuk. Vigyázzunk vele, mert a fokhagyma ha túl forró az olaj könnyen megég és akkor keserű lesz. A vékony csíkokra vágott csirkemellet a gyömbéres fokhagymához adjuk, megszórjuk chilivel, és ha a hús már szépen megpirult, akkor megsózzuk és ráreszeljük a lime héját. Végül megszórjuk az egészet pirított szezámmaggal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails