Ajándékba kaptam 3 gyönyörű óriási érett gránátalmát. Ezeken a tökéletes példányokon bemutatom, hogy én hogyan szoktam megtisztítani úgy, hogy egy darab mag se sérüljön meg. Amikor először találkoztam vele, akkor azt sem tudtam, hogy hogyan kezdjem el megpucolni. Persze jó alaposan megmostam és kettévágtam, ami azért nem jó, mert ezzel a technikával sok lédús mag kárbavész. Na de mára kifejlesztettem a megfelelő technikát, amit most meg is mutatok. Amúgy nemhiába nevezik Aphrodité növényének! A gránátalma tényleg afrodiziákum, oxitocin hormont szabadít fel a szervezetben, amely a kötődést segíti elő.
1. Az alma csúcsát egy éles késsel kivágjuk, majd óvatosan bevágjuk az alma héját úgy, hogy a magok ne sérüljenek az első képen látható módon.
2. Határozott mozdulattal 4 cikkre szedjük, a benne lévő magokat elválasztó hártyákat eltávolítjuk és kifejtjük belőle a lédús szemeket.
Figyelem: A héj belső szivacsos része kiszívja és sárgára színezheti az ember kezét, ezért érdemes kesztyűben tisztítani. A lédús magok pedig könnyen kipukkannak, és az élénk mélybordó levet szinte lehetetlen kiszedni a világos anyagból, ezért fekete ruhában a legpraktikusabb hámozni. De a legjobb megoldás az ha egy nagy vízzel teli edénybe tesszük az egészet és a víz alatt morzsoljuk ki belőle a magokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése