A tortiglioni nem más mint cső alakú tészta. Durumlisztből és vízből készül. A durumliszt sikér (fehérje) tartalma magas, ezért nincsen szükség tojásfehérjére, hogy összeálljon a tészta. Egyébként ez az a bizonyos glutén nevű fehérje, amely lényegében a gabona sikértartalmát jelenti. A gorgonzola pedig egy fűszeresen erős, tehéntejből készült olasz sajtkülönlegesség. A mostani recepttel már biztos sokan találkoztak a Vapianobangorgonzola e noci néven, én egy picit továbbfejlesztettem, és betoltam a sütőbe.
Hozzávalók: 200 g tészta, 4-5 ek 10% tejszín, 1 gerezd fokhagyma, 50g gorgonzola sajt, 3-4 ek pirított dió, reszelt parmezán, só, bors.
1. A tésztát lobogó sós vízben a dobozon feltüntetett idő alatt készre főzzük.
2. Egy lábasban a tejszínt, a felkockázott sajtot és a reszelt fokhagymát alacsony hőmérsékleten addig kevergetjük amíg fel nem oldódik benne az összes gorgonzola. Majd hozzáadjuk a pirított diót, és összeforgatjuk az időközben megfőtt tésztával.
3. Az egészet egy hőálló tálba tesszük és jól megszórjuk reszelt parmezánnal. 180 fokos sütő grill fokozatán 10-15 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése