2010. február 26., péntek

Tojáskrém

Gyermekkoromban sokszor készített anyukám tojáskrémet. Valahogy feledésbe merült az évek során. Aztán egy pár évvel ezelőtt egy reggel arra ébredtem, hogy nincs mit tenni a kenyérre a hasam meg korog, a hűtőben meg árválkodott 2 tojás, ami 2 embernek ugyebár elég kevés reggelire. Na ekkor elevenítettem fel a tojáskrémes emlékeimet, amit azóta is nagy elöszeretettel készítek, hol így hol úgy. Anyukám nem bonyolította túl a receptet, csak úgy simán sóval, borssal, vajjal leturmixolta. Én vaj helyett olivaolajat (majonézt, vagy tonhalat...) teszek bele, és nem turmixolom, mert nekem jobban ízlik ha a textúrája kicsit darabosabb.

Hozzávalók:
1-2 ek olivaolaj , 2 tojás, 1 szál újhagyma, só, bors

1. A tojásokat keményre főzöm majd egy tojásvágóval először széltében, majd hosszában felszeletelem. (Ha a hűtőből kivett tojást hideg vízben kezdjük el takaréklángon főzni, akkor nem csattan szét. Esetleg tegyünk 1 ek. 20% ecetet a főzővízbe, így ha szét is repedne a tojás, akkor sem fog kifutni belőle a fehérje.)
2. Az így kapott morzsalékot alaposan kikeverem az olivaolajjal, sózom, borsozom és hozzáadom az apróra vágott újhagymát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails