
Gyermekkoromban sokszor készített anyukám
tojáskrémet. Valahogy feledésbe merült az évek során. Aztán egy pár évvel ezelőtt egy reggel arra ébredtem, hogy nincs mit tenni a kenyérre a hasam meg korog, a hűtőben meg árválkodott 2 tojás, ami 2 embernek ugyebár elég kevés reggelire. Na ekkor elevenítettem fel a
tojáskrémes emlékeimet, amit azóta is nagy
elöszeretettel készítek, hol így hol úgy. Anyukám nem bonyolította túl a receptet, csak úgy simán sóval, borssal, vajjal
leturmixolta. Én vaj helyett
olivaolajat (majonézt, vagy tonhalat...) teszek bele, és nem
turmixolom, mert nekem jobban ízlik ha a textúrája kicsit darabosabb.
Hozzávalók: 1-2
ek olivaolaj , 2 tojás, 1 szál újhagyma, só, bors
1. A tojásokat keményre főzöm majd egy
tojásvágóval először széltében, majd hosszában felszeletelem. (Ha a hűtőből kivett tojást hideg vízben kezdjük el
takaréklángon főzni, akkor nem csattan szét. Esetleg tegyünk 1
ek. 20% ecetet a
főzővízbe, így ha szét is repedne a tojás, akkor sem fog kifutni belőle a fehérje.)
2. Az így kapott
morzsalékot alaposan kikeverem az
olivaolajjal, sózom, borsozom és hozzáadom az apróra vágott újhagymát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése