Hozzávalók:
2 tojás, 2 csapott ek. liszt, só, bors, 2-3 vékony szelet húsos szalonna, 1/2 fej apróra vágott lilahagyma, sajt
1. A bacont pici kockákra vágjuk és belerakjuk egy száraz (20 cm átmérőjű) teflonserpenyőbe, majd felteszünk a tűzhelyre és alacsony hőmérsékleten lassan elkezdjük izzasztani. Addig amíg elkezd kisülni belőle a zsír a hagymát finomra szeleteljük és azt is hozzádobjuk a szalonnához.
2. A tojásokat feltörjük kicsit megsózzuk, megborsozzuk és egy habverő segítségével simára kavarjuk. Ezután hozzáadjuk a lisztet és csomómentes palacsinta állagúvá keverjük.
3. Ha a szalonnás hagyma megpirult egyenletesen eloszlatjuk a serpenyőben, hogy a teflon felületén mindenhová jusson belőle. Végűl óvatosan kívűlről befelé haladva csigát rajzolva csurgassuk rá a tojásos masszát, rázogassuk meg hogy mindenhol egyenletesen beterítse a tészta, és mint egy palacsintának, süssük meg mindkét oldalát. Ha kész csúsztassuk rá egy nagy tányérra és a még forró korongra reszeljünk egy kis sajtot.
Természetesen itt is rengeteg variáció létezik, használhatunk hozzá sonkát, kolbászt, friss fűszernövényeket, újhagymát, szárított paradicsomot, jó szárazra pirított gombát.... Csak arra kell figyelnünk, hogy mindent nagyon apróra daraboljunk, mert a vékony lepény finomabb. Ha pedig túl nagy a töltelékdarabokat tartalmaz, akkor nem tudjuk majd megfordítani a tésztát, mert hajlamos szétesni. Ha valaki úgy mint én nem nagyon eszik fehérlisztből készült ételeket, az hagyja ki nyugodtan a receptből, viszont akkor vagy 1 tojással többet tegyen bele vagy válasszon kisebb átmérőjű serpenyőt!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése