Mindig megfogadom, hogy soha többet nem veszek "tengergyümölcseimixet", mert egytől egyig rosszak. De ha látok egy új márkát rápróbálok hátha mégis jó... de sajnos most sem volt szerencsém. Ugyanis ezek elvileg előtisztított konyhakész termékek lennének, amit közvetlenül mindenféle probléma nélkül már önthetnénk is a lábasba, DE NEM! Minden egyes darabját egyenként kell utópucolni, és ez nem vicc! A rákokat ki kell belezni, a mütyürnyi kagylókat kinyitogatni, kihúzni a bajszukat, és eltávolítani belőle az oda nem illő kagylóhéj törmeléket és homokot. A tintahalkarikákat és polipdarabokat is át kell válogatni, mert nem csak a húsuk van a csomagban. Mindezt ezer léről kell átöblíteni! Pedig ígéretesnek tűnt és ennyi pénzért vehettem volna friss polipot is, amit feleennyi időráfordítással konyhakésszé tudtam volna varázsolni, de most már mindegy. Pórul jártam! Amúgy nem minden fagyasztott tengeri herkentyű rossz, az egész polip, a felezett zöldkagyló, a nagyobb méretű királyrák, a tonhal steak és egyes fagyasztott halak teljesen jók. Bár én ezeknél is ragaszkodok bizonyos márkákhoz, mert bizony fagyasztott és fagyasztott között is van különbség.
Annak ellenére, hogy én most ebből készítettem el, a recept jó és ha az ember friss alapanyagokból készíti el, akkor meg még jobb. Ja és egy jó tanács! A benne lévő rengeteg fokhagyma miatt, elfogyasztása után ne menjünk emberek közé! :)))
Hozzávalók: 500 g tengeri gyümölcs, 500 g paradicsom konzerv, 1 dl fehérbor, 3 ek. oliva olaj, 8 gerezd fokhagyma, 1 kk. csili, 1 tk. oregano, 1 tk. bazsalikom, só, bors, 3 ek. olajbogyó, 1 csokor friss petrezselyem, reszelt parmezán sajt.
1. A "bármilyen" tengeri herkentyűt tisztítsuk meg. (Ezt az elkövetkezőkben a kisokosban részletesen ki fogom majd fejteni.)
2. A fokhagymákat egy gyalu segítségével szeleteljük fel. Az így kapott szép vékony karikákat közepesen meleg olajon kezdjük el pirítani, (ha túl forró az olaj, akkor megéghet és keserű lesz) adjuk hozzá a "gyümölcsöket" szórjuk meg a fűszerekkel kissé pirítsuk össze, majd öntsük bele a paradicsomkonzervet, a bort, és a felkarikázott bogyókat.
3. Forraljuk 5-10 percig. (Ahogy a szósz elkezd besűrűsödni a folyadék elpárolgása miatt, hajlamos bugyogva fröcskölni, ezért ilyenkor folyamatosan kavargassuk és vegyük lentebb a tűzhely hőmérsékletét.) Ha kész, szórjuk rá a kézzel összetépkedett petrezselymet és fogyasztás előtt reszeljünk rá egy kis parmezánt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése