2010. február 9., kedd

Lazactatár


Gyorsabb mint a svéd pác (gravad lax), amit ugye kicsit körülményes elkészíteni, az íze viszont pont olyan, csak a textúrája frissebb, és nem annyira sós!!! Ennél a receptnél nyugodtan felhasználhatjuk a lazacfilé zsírosabb hasi részét.

Hozzávalók: 100g friss nyers lazac, 1 tk. szárított kapor, 1 kk. méz, só, frissen őrölt bors, 1/2 citrom

1. A megnyúzott, megmosott lazacfilét felkockázom, és ledarálom. (Én a bormixerkészlet aprítóját szoktam ehhez használni, de villával is szét lehet trancsírozni a húst.)
2. Sózom, borsozom, hozzáadom a kaprot (szárítottat használtam mert csak az volt itthon, de a friss a legjobb), a mézet és belereszelem a megmosott citrom héját. (Meleg vízben egy szivaccsal dörzsöljük át a citromot mielőtt bármit is csinálnánk vele, még akkor is ha bio! )
3. Végül belefacsarom a fél citom levét és jó alaposan összekeverem, azonnal lehet tálalni, de a hűtőben 1-2 óra állás kifejezetten jót tesz neki. 1 napnál tovább viszont ne tároljuk, mégis csak nyers dologról van szó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails