Hozzávalók:
tésztához: 25 dkg fehérliszt, 2 dl víz, 1 tk méz, 7 gr szárított élesztő, 1 ek olívaolaj, só
feltéthez: 5 szem koktél paradicsom, 1 konzerv olajos szardínia, 1 gerezd fokhagyma, 10 szem fekete olajbogyó, reszelt sajt, só
1. A tészta alapanyagaiból gyúrjunk ruganyos tésztát, kelesszük 10 percig.
2. Közben a szardíniát turmixoljuk össze 1 gerezd reszelt fokhagymával, a paradicsomokat vágjuk szeletekre az olajbogyót pedig daraboljuk fel.
3. Melegítsük elő a sütőt 250 fokra, a kinyújtott tésztára kenjük fel a fokhagymás halas krémet, majd helyezzünk rá a paradicsomot és az olajbogyót. Reszeljünk a tetejére sajtot és kb. 10-15 perc alatt süssük készre.
2. Közben a szardíniát turmixoljuk össze 1 gerezd reszelt fokhagymával, a paradicsomokat vágjuk szeletekre az olajbogyót pedig daraboljuk fel.
3. Melegítsük elő a sütőt 250 fokra, a kinyújtott tésztára kenjük fel a fokhagymás halas krémet, majd helyezzünk rá a paradicsomot és az olajbogyót. Reszeljünk a tetejére sajtot és kb. 10-15 perc alatt süssük készre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése