Hozzávalók: 20-25 dkg liszt, 7 g szárított élesztő, 1 ek méz, 1 tk só, 3 ek olaj, 2 dl meleg víz
1. Összekeverjük a lisztet az élesztővel és a sóval, a mézet pedig a vízzel és öntsük a lisztes keverékhez. Tegyük bele az olajat és gyúrjunk belőle homogén tésztát. Kelesszük legalább 1,5 órát.
2. Az első kelesztés után gyúrjuk át alaposan a tésztát és és még pihentessük letakarva 20 percig.
3. Osszuk 4 részre, két tenyerünkkel sodorjunk belőlük hosszú hengereket, majd a végeket vízzel tapasszuk össze, hogy karikákat kapjunk. A lobogó vízben egyenként addig főzzük a karikákat, amíg jól megpuffadnak.
3. 180 fokra melegített sütőben 30-35 perc alatt sülnek meg. Kettévágva megpirítva a legfinomabb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése