2010. január 19., kedd

Bagel

Bevallom őszintén én nem eszek kenyeret, na de van a családban aki igen, és mivel a Magyarországon felelhető ehetetlen bolti kenyereket inkább nem minősíteném, ezért ezt is magam készítem. Mint már említettem nem vagyok egy nagy kenyeres fajta, de ez tényleg finom! Kelt, főtt, sült! Egészen pontosan sütés előtt meg kell főzni a kenyérkéket, ettől pedig napokig puha marad. Kicsit macerás, de megéri!

Hozzávalók: 20-25 dkg liszt, 7 g szárított élesztő, 1 ek méz, 1 tk só, 3 ek olaj, 2 dl meleg víz

1. Összekeverjük a lisztet az élesztővel és a sóval, a mézet pedig a vízzel és öntsük a lisztes keverékhez. Tegyük bele az olajat és gyúrjunk belőle homogén tésztát. Kelesszük legalább 1,5 órát.
2. Az első kelesztés után gyúrjuk át alaposan a tésztát és és még pihentessük letakarva 20 percig.
3. Osszuk 4 részre, két tenyerünkkel sodorjunk belőlük hosszú hengereket, majd a végeket vízzel tapasszuk össze, hogy karikákat kapjunk. A lobogó vízben egyenként addig főzzük a karikákat, amíg jól megpuffadnak.
3. 180 fokra melegített sütőben 30-35 perc alatt sülnek meg. Kettévágva megpirítva a legfinomabb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails