2010. január 18., hétfő

Juhtúrós gomba

Gombás receptből sosem elég! Ha nem akar valaki szénhidrátot enni, akkor itt van egy ízletes, bár kissé zsírdús recept. Előételnek pirítóssal, salátával, vagy főételnek (Juhtúrós gombás fusilli) tésztával tálaljuk.

Hozzávalók 2 főre: 200 g csiperke gomba, 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, 150 g juhtúró, 100 g bacon

1. Kockázzunk fel a bacont és lassú tűzön süssük ropogósra.
2. Szeleteljük fel a gombát, a kisült zsiradékon pirítsuk meg a felaprított hagymával együtt, majd adjuk hozzá a juhtúrót. Addig kevergessük, amíg a túró teljesen szétolvad benne. Ha kell, öntsünk hozzá egy kevés vizet.
3. Sózzuk, borsozzuk, takarékon főzzük 10 percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails