2011. április 1., péntek

Zsályás fenyőmagos vajas sütőtök krémleves parmezánnal és rukkolával


Hozzávalók (2 személyre): 300 g sütőtök, 1 evőkanál vaj, 1 evőkanál olívaolaj, 1 marék rukkola, 2 evőkanál reszelt parmezán, 2 evőkanál pirított fenyőmag, só, bors, friss zsályalevél, 1-1,5 l folyadék

1. A tököt hámozd meg, kockázd fel és 1-1 evőkanál vajon és olívaolajon, közepes hőmérsékleten pirítsd meg.
2. Majd szórd meg apróra tépkedett zsályával, sózd és borsozd, majd öntsd fel kb. 1-1,5 liter alaplével vagy vízzel. Aztán főzd puhára és turmixold le. Tálaláskor szórj rá pirított fenyőmagot, parmezánt és rukkolát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails