2011. április 1., péntek

Gesztenyével és aszalt szilvával töltött szerecsendiós húsgolyók


Hozzávalók (2-3 személyre): 300 g darált csirkemell 20 db kisméretű szelídgesztenye, 20 db aszalt szilva, 1 egész tojás, 2-3 evőkanál zabkorpa, só, bors, szerecsendió, olaj a sütéshez

1. A gesztenyét alaposan több léről mosd át, tetejére egy késsel kis X-et vágunk és 180 fokos sütőbe puhára sütjük, majd megpucoljuk.
2. Az aszalt szilvát (vásárláskor figyeljünk rá, hogy ne taratalmazzon E220- E228-ig E számokat) beáztatjuk.
3. A csirkemellet ledaráljuk, sóval borssal szerecsendióval fűszerezzük és alaposan összedolgozzuk a zabkorpával és a tojással. Lefedjük és a hűtőben fél órára állni hagyjuk.
4. Ha letelt az idő készítsünk 20 db golyót úgy, hogy a gesztenyét belerakjuk a szilvába a szilvát pedig becsomagoljuk a darálthúsba. Végül pedig hirtelen süssük ki bő forró olajban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails