2011. április 1., péntek

Narancsos rukkolás lencsesaláta


Hozzávalók (2 személyre): 2-3 nagyméretű narancs, 1 fej lilahagyma, 2 marék rukkolasaláta, 100 g lencse, 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, 1 babérlevél, 1-2 evőkanál extra szűz olívaolaj

1. A lencsét alaposan, többször mosd át, majd áztasd be 1 éjszakára. Másnap sóval, borssal, babérlevéllel és 1 kis fej vöröshagymával főzd puhára.
2. A narancsot hámozd meg és egy éles
késsel a cikkek közt lévő hártya mentén filézd ki. A lilahagymát pucold meg, vágd félbe, aztán vékonyan szeletekre.
3. Végül a hozzávalókat forgasd össze, és locsold meg olívaolajjal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails