2010. október 28., csütörtök

Csirkefalatok szilvaszósszal



Hozzávalók (4 személyre) a nyárhoz: 400 g csirkemell, só, rózsabors, 1 teáskanál méz

1. A csirkemellet vágd falatnyi darabokra, ízesítsd sóval, rózsaborssal és 1 teáskanál mézzel, húzd fapálcikára és egy teflon serpenyőben kevés olajon süsd pirosra.


Hozzávalók (4 személyre) a szószhoz: 75 dkg szilva, 15 dkg barna cukor, 1 teáskanál kínai ötfűszer keverék, 1 fej lilahagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál balzsamecet, csipet chilipaprika, 1 cm friss gyömbér, 2 db nagyobb alma, 1 db narancs lereszelt héja

1. A lilahagymát vágd egészen apróra, a megtisztított fokhagymagerezdeket pedig préseld át nyomón. Az almát hámozd meg, vágd ki a csumáját, majd kockázd fel. A szilvát magozd ki és vágd félbe.
2. Tedd mindet egy lábasba (15 dkg barna cukor, 1 teáskanál kínai ötfűszer keverék,1 fej lilahagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál balzsamecet, csipet chilipaprika egészben ,1 cm friss gyömbér, 1 db narancs lereszelt héja) és lassú tűzön, fedő nélkül kb. 1 órát főzd.
3. Ha az alma nem fő szét, akkor botmixerrel pépesítsd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails