Hozzávalók: 10-12 ek. liszt, 1/2 zacskó sütőpor, 1 kk. só, zsálya, köménymag, 2 ek. margarin
1. Keverjük össze száraz anyagokat a fűszerekkel, majd a vajat egy villa segítségével (azért, hogy ne melegedjen fel) dolgozzuk bele a lisztes keverékbe.
2. Mikor már egészen apró morzsalékos az állaga, akkor a kezünkkel 1-2 perc alatt gyúrjunk belőle egy gombócot (én nem tettem be a hűtőbe pihentetni, de gondolom, hogy nem árt neki egy 10-20 perc a hűtőben) és egy darab sütőpapíron nyújtsuk ki kb. 3-4 mm vastagságúra.
3. Késsek vágjuk csíkokra, esetleg pogácsaszaggatóval készítsünk belőle kis korongokat.
4. Előmelegítés nélkül, 250 fokos légkeveréses sütőben 20-30 perc alatt elkészül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése