Ennek az ételnek van egy kis indiai beütése, de nem nevezném annak. Mondjuk azt, hogy így is el lehet készíteni a csirkét és a sárgalencsét. Gyorsan készen van, és szerintem a hozzávaló fűszerek nagy részét mindenki megtalálja otthon.
Hozzávalók: 150 g csirkemell, 1 dl joghurt vagy kefir, 200 g vörös lencse, kb. 1 l víz, 1/2 lime
a fűszerpasztához:
4 cm friss gyömbér,
1 kk currypor
fél kávéskanál só
3 evőkanál olaj
3 gerezd fokhagyma, durvára vágva
1 közepes hagyma, apróra vágva
1 kávéskanál köménymag (vagy őrölt)
1 kávéskanál őrölt koriandermag
1/4 kávéskanál chili por
1. A csirkemellet felcsíkozzuk, a lencsét több léről alaposan megmossuk, a zöldségeket meghámozzuk és feldaraboljuk.
2. A fenti alapanyagokból egy mixer segítségével pépes masszát készítünk. 1/3-át összekeverjük a joghurttal és a csirkére öntjük, minimum 10 percig hagyjuk állni. A maradék 2/3-át pedig egy száraz teflonserpenyőben 3-4 perc alatt lepirítjuk majd hozzáöntjük a lencsét és a vizet. Figyelem! 15- 20 perc alatt készre fő.
3. A csirkét szintén egy szárazon felforrósított teflonserpenyőbe tesszük és kivételesen nem kapkodva kavargatva pirítjuk le. Ugyanis a joghurtos massza igen sok vizet tartalmaz, ezért csak egyenletesen oszlassuk szét az egészet az edény felületén, és várjunk míg a hús teljesen kifehéredik és a körülötte lévő szósz szinte majdnem elveszíti minden nedvességtartalmát. Csak ezután forgassuk át a csirkemell csíkokat a másik oldalukra. Nem kell félni, a csirkemell nem fog kiszáradni, mert a joghurtban lévő tejsav kicsit megmarja, megpuhítja a szerkezetét.
4. Ha minden kész facsarjunk az egészre limelevet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése