Felvágott helyett, reggelire vagy vacsorára, köretnek valamilyen hús mellé... vagy csak úgy magában. A most leírt recept csak egy variáció a temérdek közül, a töltelékét meglehet vadítani vagy lelhet egyszerűsíteni. Dió, fekete olajbogyó, kapribogyó, ajóka, snidling, kakukkfű, bármilyen friss zöldfűszer... csak a fantáziánk szabhat határt abban, hogy mi kerüljön a töltelékbe. A rikotta alap azért jó választás, mert semleges íze mindennel jól harmonizál. A hűtőben így 2 napig, ha olajat öntünk rá akár 1 hétig is eláll.
Hozzávalók: 2 piros kaliforniai paprika , 125 g rikotta, kis fej lilahagyma, 1 gerezd fokhagyma, olivaolaj, frissen őrölt bors, só.
1. A paprikákat megmossuk, és a 250 fokra előmelegített sütő grillfokozatán, megsütjük kb. 20 perc alatt. Közben azért forgassuk meg párszor őket, hogy minden oldaluk egy kicsit megpiruljon. Ha összeestek paprikák, vegyük ki a sütőből és takarjuk le az edényt (ha van a saját fedelével, ha nincs, akkor egy alufóliával), és várjuk meg míg kihűl (így a paprika bőrét könnyedén le tudjuk majd húzni).
2. Míg a paprikák izzadnak, addig az apróra vágott lilahagymát, és a lereszelt fokhagymát összekeverjük a rikottával, ízlés szerint sózzuk.
3. A kihűlt paprikát óvatosan megnyúzzuk, a húsát hosszában 4 egyenlő darabra vágjuk, majd az előzőleg kikevert masszával betöltjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése