2010. október 20., szerda

Siitake gombás barnarizs


Hozzávalók 4 személyre:

200 g barnarizs, 4 evőkanál világos szójaszósz, 125 g vegyes gombamix: siitake gomba, trombita goma, laskapereszke, téli fülöke, 3 szál újhagyma, 2 db tojás, 3 evőkanál olaj

1. Főzd meg a rizst, és ha kihűlt, egy napra tedd a hűtőszekrénybe, különben leég amikor összepirítod a többi hozzávalóval.
2. A tojásokat verd fel és egy teflonedényben 2 ek. olajon süss belőle egy lepényt, majd csúsztasd egy tányérra csavard fel mint egy palacsintát és vágd vékony csíkokra.
3. A zöldségeket darabold fel, majd hirtelen pirítsd le a felhevített olajon. Add hozzá a barnarizst, és pirítsd így tovább az ételt 1-2 percig. Végül öntsd hozzá a szójaszószt, tedd bele a tojás csíkokat és már fogyasztható is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails