2010. szeptember 15., szerda

Lazacos spenótos tészta


Talán egy kissé macerásnak tűnik, de ha az ember 2 személyre főz, akkor pik-pak alatt megvan ez is. Persze kell hozzá 2 kisméretű lábas vagy gyorsforraló, amiben párhuzamosan el tudjuk készíteni a szószokat. Gyakorlatilag 2 rétegben tettem le az egészet, így jó vékony sült sajtos lett az egész és erősen dominált benne a lazac íze. A tésztát csak 3-4 perc alatt előfőztem, így nem lett túl lágy, de ha valaki nem szeret az "al dante" ropogósra főtt tésztát, az lerakás előtt készre is főzheti a lapokat.

Hozzávalók: 200g lazac, 9 lap spenótos lasagne tészta, 125 g fagyasztott spenót, 150 g darabolt paradicsom konzerv, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, szerecsendió, 2-3 tk. vaj, 1 tk. liszt, kb. 1-1,5 dl tej vagy tejszín, 2 ek. reszelt parmezán

1. A besamelhez a vajat egy gyorsforralóban felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet kissé lepirítjuk, majd felöntjük langyos tejjel és egy habverővel addig keverjük amíg csomómentes nem lesz és be nem sűrűsödik. Sózzuk, borsozzuk és egy csipet szerecsendióval ízesítjük.
2. A második gyorsforralóban a paradicsomot sóval, borssal és fokhagymával felforraljuk. Ha nagyon besűrűsödne, akkor tegyünk bele egy kevés folyadékot. (Ha meg akarjuk vadítani, akkor oliva olajon kissé megfuttatott lereszelt hagymát, -fokhagymát, -zellert és -répát is tehetünk a szószba.)
3. A tésztát 3-4 percre forrásban lévő vízbe mártjuk, a lazacot hajszálvékony szeletekre vágjuk, majd egy hőálló tálba rétegezzük az alapanyagokat. Paradicsomszósz, rá a tészta, megint paradicsomszósz, rá a lazac, arra ismét tészta rá a kiolvadt lecsepegtetett spenót, arra a lazac, a legtetejére pedig a besamel és reszelt parmezánsajt kerül. 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre kb. 10-15 perc alatt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails