2010. szeptember 2., csütörtök

Hozzávalók: 1/2 kg liszt, 1 csomag (7-8 g) szárított élesztő, 3 ek. olívaolaj, 2,5 dl meleg víz, 1,5 teáskanál só, 1,5 teáskanál méz vagy cukor, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál olívaolaj

1. A hozzávalókból kb. 10 perc alatt gyúrj tésztát, lisztezd be és letakarva minimum 10 percig hagyd kelni (de akár 1-2 órát is pihentetheted).
2. Addig a fokhagymát nyomd bele az olajba, majd a tésztából lisztezett deszkán formázz egy nagy hengert, vagdosd egyenlő nagyságú darabokra, formálj belőlük kis labdákat, majd nyújtsd ezeket 4-5 mm vastagságú lepénykékre.
3. Végül kend meg a fokhagymás olajjal, és 250 fokra előmelegített sütőben kb. 5-10 perc alatt süsd meg.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails