2010. július 9., péntek
Hagymás csirkemell nyársak
Hozzávalók: 150-200 g csirkemell filé, 1 fej lila hagyma, 1 fej vöröshagyma, 6 nagy gerezd fokhagyma, 2 ágacska friss rozmaring, 3 vékony szelet (húsos szalonna) bacon, só, bors, olaj
A csirkemellet kockázd fel, sózd, borsozd és kevés olajat önts rá, aztán kicsit keverd össze és hagyd állni, míg a többi hozzávalót előkészíted. A megtisztított hagymákat először félbe, majd a feleket négy egyenlő részre darabold. A fokhagyma gerezdeket középen vágd ketté. A bacont pedig akkora darabokra szeleteld, mint a csirkemellet. A hozzávalókat felváltva fanyársra húzd fel, végül pedig friss rozmaring levélkéket nyomkodj a rétegek közé. Parázson oldalanként kb. 2-3 percig 4-szer megforgatva grillezd meg minden oldalát.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése